Vegyél ki egy őszi szabadnapot és irány Balatonfüred

2022. augusztus 22., hétfő, 08:00

Kulturális és gasztróélmények a Balaton fővárosában. A Balaton minden évszakban csábít. Az északi part egyik legnépszerűbb városát, Balatonfüredet viszont különösen érdemes ősszel is meglátogatni.

Akár egy nap alatt is feltöltődhetünk testileg-lelkileg, mert Füreden a csodálatos környezeten túl mindig számos program vár ránk és különleges élményekben lehet részünk.



Kikapcsolódásunkat kezdjük a híres Tagore-sétányon, ahol az őszi színekben pompázó platánfák alatt sétálva csodálhatjuk a Balatont. A közel egy kilométer hosszú Tagore sétány névadója a híres hindu költő, Rabindranath Tagore, aki 1926-ban itt lelt gyógyulásra, s ezért egy hársfát ültetett a parkban. Azóta számos híresség gyarapította fával a sétányt. Érdemes hát nekivágni ennek a sétának, mely biztosan téged is feltölt majd energiával.

A séta után vagy a séta helyett szuper program a Vitorlázeum, vagyis a vitorlás élménykiállítás. Merüljetek el az interaktív kiállítás élményeiben ahol átélhetitek egy viharszimulátor segítségével, hogy milyen élmény vitorlázni egy viharos napon. Természetesen itt sem maradhat ki a Balatoni panoráma, így a "vihar" után irány a terasz ahol igazi matrózként felvonhatod a vitorlást, gyakorolhatod a kikötést vagy a kormányzást!

A játék és a séta után jól fog esni egy kis édesség. Látogasd meg a közeli Bergmann cukrászdát és kóstolj meg egy nagyszerű francia krémest, vagy más finomságot, esetleg a Füredi rétesbolt egyik specialitását.



Linkajánló
Ne feledd! Ha októberben érkezel, semmiképp ne hagyd ki az Októberi Szüreti Fesztivált!

Idén október 14.-16. között kerül megrendezésre, mely rendezvény a borkultúra kínálása mellett tartalmas programokat nyújt a zeneszeretőknek, a gyerekeknek és a gasztronómia iránt érdeklődőknek egyaránt.

Foglalj szállást még ma, hogy ne maradj le a balatoni őszről!



Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala