Érvényes: 2023-06-27-től
Téli Vitalitás - ETO Park Hotel****superior Business & Stadium
2018. február 20., kedd, 17:22
Már - már úgy tűnik, – vagy csak szeretnénk remélni - hogy vége van a télnek, de szervezetünknek ebben az időszakban van a legnagyobb szüksége a vitaminok pótlására. Egy olyan étellel készültünk, amely segíthet ebben, hiszen a könnyed, fehérhúsú hal, nagy vitaminforrásokkal rendelkező zöldségekkel kiváló párosítás.
Vajhal steak citrusos hal fonddal, sült céklával, friss tormával, édesburgonyával
Házi recept 10 főre
Hozzávalók:
- Édesburgonya 1,5 kg
- Cékla 1,5 kg
- Vajhal 1,5 kg
- Torma 0,2 kg
- Citrom 2 db
- Só
- Olaj
Hozzávalókat megtisztítjuk.
Édesburgonyát sós vízben megfőzzük, pürésítjük.
Céklát alufóliába tekerjük, 140 °C-on sütőben puhára sütjük, meghámozzuk, nagyobb kockákra daraboljuk.
Kevés szőlőmag olajon a hal mindkét oldalát pirítjuk, 190°C-os sütőbe helyezzük 10 percre, majd pihentetjük, tálaljuk. A cékla tetejét friss reszelt tormával meghintjük, a halat pedig citrom levével locsoljuk.
Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.