Közösségi oldalak

Téli Vitalitás - ETO Park Hotel****superior Business & Stadium

Már - már úgy tűnik, – vagy csak szeretnénk remélni - hogy vége van a télnek, de szervezetünknek ebben az időszakban van a legnagyobb szüksége a vitaminok pótlására. Egy olyan étellel készültünk, amely segíthet ebben, hiszen a könnyed, fehérhúsú hal, nagy vitaminforrásokkal rendelkező zöldségekkel kiváló párosítás.

Vajhal steak citrusos hal fonddal, sült céklával, friss tormával, édesburgonyával



Házi recept 10 főre

Hozzávalók:

  • Édesburgonya 1,5 kg
  • Cékla 1,5 kg
  • Vajhal 1,5 kg
  • Torma 0,2 kg
  • Citrom 2 db
  • Olaj

Hozzávalókat megtisztítjuk.

Édesburgonyát sós vízben megfőzzük, pürésítjük.

Céklát alufóliába tekerjük, 140 °C-on sütőben puhára sütjük, meghámozzuk, nagyobb kockákra daraboljuk.

Kevés szőlőmag olajon a hal mindkét oldalát pirítjuk, 190°C-os sütőbe helyezzük 10 percre, majd pihentetjük, tálaljuk. A cékla tetejét friss reszelt tormával meghintjük, a halat pedig citrom levével locsoljuk.