Soproni nyár: 5+1 kihagyhatatlan nyári program a városban

2023. április 26., szerda, 10:24

Pörgős programokkal, természeti kincsekkel, különleges kilátópontokkal és gasztroélményekkel vár a soproni nyár.

Természeti kincsekkel csalogat a Soproni Botanikus Kert

A Soproni Botanikus Kertben található hazánk egyik legszebb élő növénygyűjteménye, a 17 hektáros területen fekvő park egész évben ingyenesen látogatható.

Séta közben 4000 fás szárú és 2000 lágyszárú növényfaj mellett haladunk el, a legnagyobb nyári kánikulában jóleső élmény hosszasan gyönyörködni a virágágyások illatkavalkádjában és az énekesmadarak hangversenyében.


Lőverek - Sopron kertes villa - és üdülőnegyede

Sopron kertes villa- és üdülőnegyede a Lőverek, a Soproni-hegység lejtőire épült. A név már 1225 óta szerepel oklevelekben.

A fák sűrűjében színes villák, hűs verandák bújnak meg. Varázslatos kis birodalom ez, melyet az osztrák Alpok és a soproni hegyek fognak közre. Innen letekintve Sopron tornyai és háztetői látszanak a völgyben, távolban pedig a Fertő csillogó víztükre.

Boszorkány meseösvény

A Soproni-hegység elvarázsolt erdei útja a Boszorkány meseösvény. A Kalandpark bejárata mellett induló és a Károly-kilátóhoz vezető út mellett különleges feladatok, mesebeli élmények és izgalmas játékok fogadják az erdőlátogató családokat.

Boszrokány meseösvény

Lővér Kalandpark

A Lővér Kalandpark az egész család számára nyújt szórakozást, kikapcsolódást, biztonságos kalandot. A bébipályát a 3 és 6 év közöttieknek állították össze. A nagyobb gyerekek 3 különböző nehézségű pálya közül választhatnak ügyességük, bátorságuk és korosztályuk alapján. A felnőtteknek megépített 3 pálya különböző magasságban található és különböző nehézségi fokozatú.

Sörházdombi kilátó

A Sörházdomb a Soproni-hegység 300 m magas vonulata. A II. Világháború után lebontott régi kilátó helyén 2006 szeptembere óta a Lőverek legifjabb, fából ácsolt kilátója emelkedik.

A Sörházdombi kilátóról kilátás páratlan mind az északkeletre fekvő városra, mind a délen emelkedő lőveri magaslatokra.

Tómalom - Fürdés nem csak uszodában

1842 óta folyamatos a fürdőélet a Soprontól alig néhány kilométerre, északnyugatra fekvő Tómalom fürdőben. A feltételezések szerint már a római időkben is létező tórendszer legnagyobb tagja partján Mühl Konrád molnár nyitott nyilvános fürdőt. A II. világháborúban megsérült fürdő több felújításon is átesett. Napozóteraszok, csúszda, gyerekeknek elkülönített rész, stégek és csónakok várják a fürdőzni vágyókat május 1-től szeptember végéig.

Tómalom

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Ajánlatok
Ébredjen az őszi napfényre és élvezze a varázslatos pillanatokat Siófok szívében! Nálunk minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. Lazuljon el wellness szolgáltatásainkban, szórakozzon a város pezsgő éjszakájában, és élvezze a gasztronómiai különlegességeket. Siófokon mindenki megtalálja a számára ideális programot az őszi pihenéshez. Ne hagyja ki ezt a felejthetetlen élményt, foglaljon most, és élje át a Balaton varázsát őszi színekben!
Ahogy az aranyló nyár búcsút int, beköszönt az ősz, az idő pedig éppen megfelelő arra, hogy kényeztessük magunkat egy pihentető kikapcsolódással. A Hévízi-tó nyugalmat sugároz, és a környék tele van olyan csodákkal, amelyek segítenek új élményeket szerezni és friss erőre kapni. A gyógyvíz gyógyító ereje, a termálvizes fürdők, és a wellness szolgáltatások együttesen garantálják a teljes testi-lelki regenerációt.
Üdvözöljük Siófok legújabb szállodájában, a Reed Hotelben! Nálunk minden csakis Önről szól: a csendes pillanatok, a gondtalanság és az abszolút relaxáció. Engedje ki a gőzt, lazítson wellness részlegünkben, és hagyja, hogy a mindennapi stressz eltűnjön életéből. Esténként pedig kulináris élmények várják, ahol gasztronómiai csodáinkkal kényeztetjük az ízlelőbimbókat.
Közösségi oldalak
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala