Sopron – a szabadság, a hűség és a kékfrankos városa az Alpok lábánál

2023. március 13., hétfő, 13:33

Sopron sok turista szívébe lopta be magát, sokak kedvenc úticélja. Hosszan sorolhatjuk miért érdemes ezt a kedves kis várost felfedezni.

Sopron sok turista szívébe lopta be magát, sokak kedvenc úticélja. Hosszan sorolhatjuk miért érdemes ezt a kedves kis várost felfedezni:
• Közismert, hogy Sopron – Budapest után – az ország második műemlékekben leggazdagabb városa.
• A Fertő-Hanság Nemzeti Park csodálatos természeti kincsekben gazdag táj – amit Sopronból kiindulva kényelmesen lehet felfedezni.
• A magyar-osztrák határ csupán néhány percre található a várostól. Ausztria tájai, a császári időkből fennmaradt műemlékei tovább színesítik a soproni pihenést.
• A Hűség városa: Sopron több alkalommal fontos szerepet kapott a magyar történelemben, aminek lenyomatait őrzik az épületek, az utcák.
• A soproni bornak nem kell cégér! Gasztroturisták is megtalálják számításaikat a környékbeli pincészetekben.
Azonban figyelem Sopron-szakértők, és azok akik már régóta tervezik, hogy elutaznak Sopronba!

Szeretnénk néhány újdonságot is bemutatni, ami miatt ismét (vagy végre) érdemes a várost bakancslistára tenni!

Lenck-villa
A gyönyörűen felújított polgári villa egy interaktív néprajzi kiállítást rejt magában, ahol a család minden tagja megtalálja a szórakozást! Minden teremben vannak olyan játékok és feladatok, amik lekötik a legkisebbeket is: beöltözhetnek korabeli ruhákba, vagy piacost játszhatnak. A park önmagában is nagy élmény és ingyenesen látogatható.
Tovább a weboldalra>>


SopronFest
Bár a VOLT Fesztivál egyelőre úgy tűnik, csak VOLT Sopronban, a város nem marad fesztivál nélkül.
Április 28 és 30. között tele lesz a város jobbnál-jobb programokkal, reggeltől-estig: kiállítások, podcast-fesztivál, gasztronómia, színház és mozi, és persze sok-sok zene várja a fesztiválozókat kávézókban, klubokban, éttermekben, utcákon és tereken. Április 28-án pedig jön a SopronFest legfontosabb három napja: a Lővérekben felállított sátrakban a 2023-as év legizgalmasabb előadói közül lépnek fel nagyjából húszan.
További információk>>



Múzeumnegyed
A több éve tartó beruházás lassan a végéhez közeledik. A Múzeumnegyed 2023 tavaszán várhatóan megnyitja kapuit a város Fő terén.
3 épület: a Storno-ház, a Tábornok-ház és a Fabricius-ház összekapcsolásával került kialakításra a város egyik legszebb pontján, amihez csatlakozik a Tűztorony is. A Múzeumnegyed egy közösségi tér – ahol a múlt és a jelen találkozik 10 kiállításban. A kiállítások felölelik Sopron történelmét az őskortól napjainkig. A komplexumban kávézó is lesz, foglalkoztatók a gyerekeknek és még sok más.
Megnézem>>


A város felfedezéséhez pedig ideális bázis a Hotel Lővér, ahol madárcsicsergéssel indul minden nap a Lőverek fenyvesei között!

Akciós ajánlatok és nyitási kedvezmények a Hotel Lővér honlapján>>


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala