RAGYOGJ VESZPRÉM - 2023. JANUÁR 21.-22.

2022. december 30., péntek, 20:23

Veszprém a Bakony-Balaton régióval közösen viseli 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet, amelynek első lépése egy látványos megnyitó show lesz január 21-én.

Rendhagyó produkciók a megnyitó napján és hétvégéjén

Délután 2 óra és este 8 óra között Veszprém belvárosában különböző műfajú produkciók futnak majd párhuzamosan, de lesznek gasztronómiai élmények a food truckoknak köszönhetően és a helytörténet kedvelői a Veszprémi Érsekség jóvoltából vársétákon is részt vehetnek.

A Szent Imre téren elhelyezett színpadon például a népzene és a néptánc szerelmesei, a Mackó Cukrászda előtti téren pedig bárzongoristák kápráztatják el a műfaj kedvelőit. A Városháza előtti téren az ének kerül a fókuszba: veszprémi és régiós énekkarok dalolnak a közönségnek és a közönséggel. A Papírkutyában egész nap a jazz, a blues és a soul fenegyerekei nyűgözik le a hallgatóságot, az Expresszóban pedig délelőtt 10 órától indul a PomPom Party, egy különleges, családi parti.
Az EKF iroda Kossuth utcai kirakatában a Little Moon produkció tehetséges zenészei zenélnek délután 2-től egészen éjjelig, a Veszprémi Petőfi Színházban pedig az operett, a színház és az irodalom kedvelői találhatják meg a számukra kedves előadást.

Ragyogj! – A show, amelynek idejére Veszprém mesevilággá változik

20 órától három helyszínen, az Óváros téren, a Kossuth utcán és a várban elkezdődik a megnyitó ünnepség, amelynek keretében látványos produkciókat láthatunk több helyszínen. Fényfestés, zene, tánc, különleges koreográfiák, zenei- és látványelemek szövik át Veszprém belvárosának utcáit, miközben megelevenedik a város történelme, a régió sokszínűsége, értékei és az Európa Kulturális Fővárosa program víziója. Az este felejthetetlen vizuális élményt kínál kicsik és nagyok számára egyaránt olyan közreműködők segítségével, mint Bozsik Yvette társulata, a fénymunkáikról híres Kiégő Izzók csapata vagy ifj. Zsuráfszky Zoltán tánckoreográfus.

Az ünneplés egész hétvégén át tart


Erre az időszakra érdemes lesz akár egy hosszú hétvégét tervezni a régióban. Január 22-én a piacozó kedvűeket az Óváros Piac várja és ezen a napon Veszprém a magyar kultúra napját is ünnepli. Ehhez kapcsolódva ingyenes irodalmi tematikájú programokon lehet majd részt venni, például A Nagy Himnusz sztori elnevezésű zenés irodalmi eseményen, ahol Nyáry Krisztián irodalomtörténész és Bősze Ádám zenetörténész beszélgetnek a műről, miközben a Mendelssohn Kamarazenekar zenél.

Bővebben: veszprembalaton2023.hu


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala