Kirándulások, felfedezések, élményteli programok Sopronban és környékén

2023. április 5., szerda, 12:03


Ha Sopronban jár, feltétlenül látogasson el a város népszerű, és kevésbé ismert látványosságaihoz. Fedezzen fel új helyeket, kiránduljon, vagy akár pattanjon biciklire, és ismerje meg a tó környékét két keréken!

Fotó: visitsopron

  • Tűztorony – A Tűztorony a hűség jelképe, a tetején lévő kétfejű sas a Sopronban zajlott koronázásoknak állít emléket.
  • Bányászati Múzeum – A múzeum a hazai bányászat történetét mutatja be, az állandó kiállítás keretében megnézheti a bányászat iparművészeti és képzőművészeti emlékeit az őskortól napjainkig.
  • Forum Scarbantiae – Sopron belvárosa alatt négy és fél méterre húzódnak a római kori Scarbantia romjai. Érdekesség, hogy feltételezhetően nappal a kereskedők a scarbantiai fórumon árulták a portékáikat, míg ünnepekkor és az esti óráktól a helyi polgárok itt cserélték ki nézeteiket egymással.
  • Fabricius-ház – A XIV. században a telken két ház állt, az épület három kiállításnak ad otthont. A pincében római kori kőemlékek találhatók, az épület hátsó részében régészeti kiállítás van, míg a homlokzati szárny első és második emeletén a XVII. és XVIII. századi polgári lakáskultúra változását követheted nyomon.
  • Várhely-kilátó – A kilátóból csodálatos panoráma nyílik Sopronra, a Bécsi-dombra, a Mosoni-síkságra, a Schneebergre, és a Kis-Kárpátok vonulataira.



  • Sörházdombi-kilátó – A Sörházdombi-kilátó a Lővérek dombján helyezkedik el, és rendkívül népszerű kirándulóhely. A 8 szintes kilátó tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a Fertő-tóra, a Soproni-hegysége és Ausztria irányába.
  • Károly-kilátó – A 23 méter magas Károly-kilátó a Soproni-hegység legismertebb kirándulóhelye, a város jellegzetes épülete. Tiszta időben a Pannonhalmi Apátság és a Pozsonyi Vár is látható innen.
  • Nyári bobpálya - A nyári bobpályák kialakulása összekapcsolódik a sífelvonók történetével. A sípályák üzemeltetői szerették volna a forgalmukat úgy növelni, hogy a hómentes időszakokat is ki tudják használni. Így jöttek létre a mai bobpályák elődei. A hagyományos – úgynevezett medres – bobpályák mellett megjelentek a modern, sínes pályák is.


Fotó: Soproni Bobpálya

A Fertő tó körüli kerékpárút-hálózatnak köszönhetően pedig körbetekerheti a tavat a családdal, a barátokkal, vagy akár nagyobb gyerekekkel is. A táv nagyjából 120 km.

Ismerje meg Sopront közelebbről, foglaljon szállást a Hotel Lővérben, és járjon utána a tó legendáinak, látnivalóinak, és programjainak mihamarabb! >> Hotel Lővér ajánlatok


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala