Indul az Aktívan a natúrparkokban című rendezvénysorozat

2023. május 19., péntek, 10:06

Aktív rendezvénysorozattal várják a turistákat a hazai natúrparkok. A programsorozat 10 helyszínén az aktív időtöltés és a helyi értékek kerülnek a középpontba.

A Magyar Natúrpark Szövetség (MNSZ) az Aktív Magyarország támogatásával idén második alkalommal rendezi meg Aktívan a natúrparkokban című rendezvénysorozatát. Az esemény célja, hogy az számos helyen díjmentesen, tartalmas és aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a családoknak, egyúttal pedig lehetőséget biztosítson a címbirtokos natúrparknak a bemutatkozásra és értékeik feltárására.


A látogatók a programoknak köszönhetően mind a 10 állomáson belekóstolhatnak egy-egy térség gasztronómiájába, kultúrájába és természeti kincseibe is.

Az idei 10 helyszínes sorozat május 20-án indul Kelebián, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrparkban.

Az Aktívan a natúrparkokban rendezvénysorozat küldetése, hogy bepillantást adjon a natúrparkok által felölelt térségek helyi értékeibe, hagyományaiba, ételeibe, természeti kincseibe. Mindezt aktívan, kerékpáros-, gyalogos- és vízi túrákkal, valamint egyéb kiegészítő családi- és gyermekfoglalkozásokkal színesítve.


A túraútvonalak tekintetében a szervezők hosszú, illetve a kisgyerekes családok számára is könnyen teljesíthető rövid túrákkal egyaránt készülnek.

A természeti értékek megismerése mellett az útvonalak által érintett településeken a legtöbb helyszínen lesz lehetőség meglátogatni egy-egy kézműves mestert vagy helyi termelőt, esetleg a település tájházát vagy a nevezetességeit, de arra is lesz alkalom, hogy a helyi specialitásokat is megkóstolhassuk.


Ráadásként a családi napokat hagyományőrzők fellépései, gyermekfoglalkozások és előadások egészítik ki, melyek teljessé teszik az amúgy is sokszínű napi programot.


Az Aktívan a Natúrparkokban rendezvénysorozat helyszínei időrendben a következők:

Május 20. Kelebia – Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark
Május 27. Hajós – Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark
Május 28. Kisbodak – Szigetköz Natúrpark Egyesület
Június 24. Pannonhalma – Pannontáj-Sokoró Natúrpark
Augusztus 5. Kám – Vasi-Hegyhát Natúrpark
Augusztus 26. Vásárosnamény – Szatmár-Beregi Natúrpark
Szeptember 9. Cák Pincesor – Írottkő Natúrpark
Szeptember 17. Békéscsaba – Kőrősök Völgye Natúrpark
Szeptember 17. Kaposmérő – Zselici Ezüsthárs Natúrpark
Október 7. Kurd és Lengyel – Kapos-hegyháti Natúrpark


A jó programhoz jó szállásajánlatok is kellenek!
Tekintse meg itt a Hotel & More szálláskínálatát>>Szállásajánlatok itt

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Ajánlatok
Ébredjen az őszi napfényre és élvezze a varázslatos pillanatokat Siófok szívében! Nálunk minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz. Lazuljon el wellness szolgáltatásainkban, szórakozzon a város pezsgő éjszakájában, és élvezze a gasztronómiai különlegességeket. Siófokon mindenki megtalálja a számára ideális programot az őszi pihenéshez. Ne hagyja ki ezt a felejthetetlen élményt, foglaljon most, és élje át a Balaton varázsát őszi színekben!
Ahogy az aranyló nyár búcsút int, beköszönt az ősz, az idő pedig éppen megfelelő arra, hogy kényeztessük magunkat egy pihentető kikapcsolódással. A Hévízi-tó nyugalmat sugároz, és a környék tele van olyan csodákkal, amelyek segítenek új élményeket szerezni és friss erőre kapni. A gyógyvíz gyógyító ereje, a termálvizes fürdők, és a wellness szolgáltatások együttesen garantálják a teljes testi-lelki regenerációt.
Üdvözöljük Siófok legújabb szállodájában, a Reed Hotelben! Nálunk minden csakis Önről szól: a csendes pillanatok, a gondtalanság és az abszolút relaxáció. Engedje ki a gőzt, lazítson wellness részlegünkben, és hagyja, hogy a mindennapi stressz eltűnjön életéből. Esténként pedig kulináris élmények várják, ahol gasztronómiai csodáinkkal kényeztetjük az ízlelőbimbókat.
Közösségi oldalak
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala