Fedezze fel az ősz kincseit Magyarországon a Hotel & More szállodáival

2021. szeptember 29., szerda, 10:36

Blogunkban az ősz, felfedezésre váró kincseiről olvashatnak, melyek az egyes szállodáink környékén találhatóak.

Sőt!


Az általános információkon túl, további érdekességekkel is találkozhatnak, tartsanak velünk!

Kalocsa kincse: Hajósi pincefalu - Pilvax Hotel



Magyarország legnagyobb pincefaluja Kalocsától 25 km-re található. A Hajósi Pincefalu a népi építészet páratlan ékköve. Az Európában egyedülálló, dimbes-dombos pincefalu 24 kacskaringós utcából és mintegy 1200 pincéből áll.

Érdekesség: Mesélik Hajóson, hogy valamikor több pince volt, mint ahány ház. Sokan két pincét építettek, egyet a bor, egyet a burgonya és egyéb termények tárolására. Mivel a múlt századokban központi helyet képviselt a hajóson a szőlőművelés így a pincefalu is. A borospince volt a helyi ember éléskamrája.

Hévíz kincse: Tavirózsa tanösvény - Hotel FIT



A Hévízi-tó a világon egyedülálló természeti érték, hiszen nincs még egy ekkora tőzegfenekű, meleg vizes gyógyhatású tó. Ezt a különleges kincset ismerhetjük meg közelebbről, ha végigsétálunk az idén átadott lombkoronasétányon és a Tavirózsa tanösvényen.

Cegléd kincse: Ceglédi Gyógyvíz - Aquarell Hotel



Ceglédet méltán nevezhetjük Pest megye egyik legkiválóbb termál adottságokkal rendelkező városának. A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő megteremtésének bázisát a több mint 1000 méteres mélységből feltörő 54°C-os termálvíz szolgáltatja, melyet 2004-ben gyógyvízzé nyilvánítottak.

Balatonfüred kincse: Lóczy-barlang - Akadémia Hotel és Aura Hotel



Balatonfüred számos kultúrtörténeti és természeti nevezetessége között előkelő helyet foglal el a város északi peremén emelkedő, szép kilátást nyújtó Tamás-hegy aljában nyíló Lóczy-barlang. Az 1882-ben kőfejtő munkások által felfedezett, közel 150 m hosszú és 20 m mély, formakincsét tekintve különleges barlang a Balaton világhírű kutatója, id. Lóczy Lajos nevét viseli.

A barlang utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható. A barlangban a hőmérséklet kb. 12°C.

Budapest kincse: Millennium háza - Klebelsberg Kastély



A Liget Budapest Projekt keretében megvalósult az egykori Olof Palme Ház, a Városliget egyik legrégebbi és legimpozánsabb épületének műemléki rekonstrukciója. Az épületben egy, a Városliget aranykorát bemutató interaktív kiállítás, valamint egy századfordulós hangulatú, Zsolnay kerámiákkal díszített kávéház várja a látogatókat. A több mint 130 éves épület főbejárata elé a park tájépítészeti megújításának részeként egy 1500 tőből álló rózsakertet is kialakítottak, melynek központi eleme egy új, az épület gazdag homlokzati díszítésével harmonizáló Zsolnay szökőkút.

Harkány kincse: Palkonya - Park Hotel



Fedezd fel a Borvidéket egy túrával, sétálj kedvedre Palkonyán a halastavak és a Villányi-hegység ölelésében. Egy pohár bor a Pincesoron vagy a Szőlőhegyen, egy autentikus sváb szállás a faluban vagy egy kifinomult, helyi alapanyagokra épülő ételsor végig kóstolása garantált élményekkel tölt fel.

Balatonvilágos kincse: Akarattyai Magaspart - Világos Hotel



Az Akarattyai Magaspart, más néven a Kisfaludy sétány vagy Tengerlátópart a Balaton keleti medencéjének egyik legszebb és legtermészetesebb kilátóhelye.
Itt található a 400 éves Rákóczi-szilfa maradványa is, melyhez egy helyi legenda szerint a névadó fejedelem odakötötte a lovát. Helyére 2005-ben kis szilfát ültetett az önkormányzat. Az utóbbi években az egész sétány megújult; padokkal és növényekkel dekorálták a partszakaszt.

Fedezze fel az őszi kincseket, miközben szállodáink egyikében lógatja lábát!



TIPP: Ne feledje, regisztrált törzsvendégként azonnali, legalább 5%-os kedvezménnyel foglalhat itt, vagy a szálloda saját honlapján! Az akciós árakra is érvényes!

TIPP: Ha itt vagy a szálloda honlapján foglal, akkor a foglalással törzsvendég pontokat is gyűjthet, amit a következő utazásán már be is válthat bármelyik Hotel & More szállodában! Ismerje meg a Hotel & More Hűségprogramot.

Figyelem: ezt a két extra kedvezményt csak a nálunk kapja meg!

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Hotel & More Hotels - a Hotel & More Holding szállodák és ajánlataik gyűjtőoldala